Isotähtihyasintin jakaminen

Isotähtihyasintti (Camassia leichtinii) on kestävä ja kaunis, isokokoinen sipulikukka, jota näkee valitettavan harvoin puutarhoissa. Sipuleja kyllä saa puutarhamyymälöistä ja joskus marketeistakin syksyisin. Kotiseudullaan kasvi kasvaa ravinteikkailla niityillä. Intiaanit ovat käyttäneet sen tärkkelyspitoisia mukuloita ravintona. En ole maistanut, mutta siinäpä olisi permakultuurin harrastajalle kokeilemista. Olen istuttanut vuosia sitten ehkä viisi sipulia, jotka ovat ravinteikkaassa savimaassa jakautuneet moneksi kymmeneksi. Nostin ne ylös toukokuussa ja jaoin ympäri tonttia sopiville - ei liian kuiville- paikoille. Jakamisen jälkeinen kukinta on ollut hiukan vaisua, mutta eivätköhän nuo ensi kevääksi virkisty.

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

tänään | 10:09

Totta, se leviää villisti. Pitäisi keksiä jotain kivaa käyttöä kukalle ennenkuin siemenet kypsyy.

...
tänään | 10:02

Hei, Jarmann. Hauskaa että löysit Kielometsän. Hyvänheikinsavikan ainoa huono puoli on, että se leviää vähän liikaakin, jos pääsee siementämään. Yst. Jukka

...
tänään | 09:52

Kiitos että kirjoitit hyvänheikinsavikasta. Se on ihana aikainen monivuotinen helppo kasvi. Nokkosen jälkeen ravinteikkain kasvimme. Lisää ohjeita toivoisin.

...
tänään | 09:47

Olen hukannut taannoin käyttämäni ohjeen hyvänheikinsavikkapaistokseen. Martat.fi:ssä sen jaoin, mutta keskustelupalstaa ei enää ole. Pestoreseptiäsi kokeilen.

...
Tykkäät tästä sivusta