Kasvipaketti Saksasta ja hakettamisen ilo

Tänään löysin vuosien tauon jälkeen hakettamisen ilon. Meillä on ollut murskaava hakkuri kauan, mutta se on ollut melko vähällä käytöllä. Usein hakettamisen into on lopahtanut siihen, että olemme yrittäneen murskata liian paksuja oksia, jolloin laite on jumittunut usein. Talvisuojana olleiden kuusenoksien hakettaminen tänään oli ihanan pihkantuoksuista puuhaa. Keräsin hakkeen tyhjiin multasäkkeihin ja sain noin tunnissa 6 säkillistä. Siivosin hakkuriin myös omenapuun, viiniköynnöksen ja ruusun oksia. Erittäin piikkisten Pohjantähti-ruusun oksien tuhoaminen tuotti kieroa nautintoa. :)

Tänään availin myös Saksasta Jörg Müllerin mielenkiintoisesta taimistosta viikolla tulleen kasvitilauksen. Kasvipakettien avaaminen on ihanaa! Saksasta tulee lähes poikkeuksetta erittäin laadukkaita ja huolellisesti pakattuja taimia, eikä tälläkään kerralla tarvinnut pettyä. Tässä paketissa tuli mm. 

 

Ribes uva-crispa "Remarka"
Corylus maxima x avellana "Hallesche Riesennuß"
Corylus maxima x avellana "Rote Lambert"
Corylus avellana "Lange Zellernuß"
Gleditsia triacanthos "Rubylace"
Abelia mosanensis
Berberis koreana "Rubin"

Actinidia arguta "Super Jumbo"(R)

 

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

25.06 | 13:43

Hei Päivi, Valitettavasti emme ole mukana tänä vuonna, koska olemme matkoilla. Sopimuksen mukaan voi tulla käymään muulloin. Meilaa jpkrvi(at)yahoo.co.uk

...
25.06 | 13:01

Upeita kuvia ja ihastuttavia runoja! Runo kuolemasta sykähdytti ja määritelmä puutarhasta "as an autobiography " liikutti. Kiitos.

...
25.06 | 12:26

Hei, onko puutarhanne mukana avoimet puutarhat-tapahtumassa tänä vuonna?

...
24.06 | 10:09

Totta, se leviää villisti. Pitäisi keksiä jotain kivaa käyttöä kukalle ennenkuin siemenet kypsyy.

...
Tykkäät tästä sivusta