Viiniköynnöksen leikkaus

Helmikuu jatkuu epätavallisen leutona, ja lähes kaikki lumi on sulanut pihasta. Ajattelin aloittaa tänään omenapuiden leikkaamisen, mutta katsottuani navetan eteläseinustalla kasvavaa Zilga-viiniköynnöstä päätin käydä sen kimppuun. Zilga sai ensimmäisen kerran merkittäviä talvivaurioita hankalana talvena 2012-13 sillä seurauksella, ettei se tehnyt juurikaan satoa viime kesänä. Niinpä jätin tekemättä elokuun harvennusleikkauksen, jonka tarkoitus on saada rypäletertut aurinkoon. Nyt oli siis paljon leikkaamista. Köynnöksessä oli monimetrisiä, vankkoja viimekesäisiä versoja, joista kaksi jätin ja sidoin vaakasuoraan korvaamaan edellisenä talvena vaurioituneita versoja. Leikkasin hiukan myös samalla seinustalla kasvavaa Jubileina Novgoroda -lajiketta, joka juroi monta vuotta (ehkä kasvatti juuristoa) kunnes vihdoin viime kesänä lähti kasvattamaan vahvoja versoja, jotka ennättivät noin kahden metrin korkeuteen. Toivottavasti saamme tästä vihreämarjaisesta rypäleestä ensimmäisen sadon ensi kesänä.

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

22.08 | 19:53

Kiva lukea tarinan Tommy ruusun syntymästä . Ostin nyt tämän ruusun Oulun taimistolta ja toivottavasti se viihtyy täällä Pohjanmaallakin .

...
21.06 | 20:08

Hei Raija, laitatko s-postia niin katsotaan pistokkaiden lähettämistä.

...
21.06 | 20:07

Hei Hilkka, olen hukannut s-postisi. Laittaisitko viestiä jpkrvi(at)yahoo.co.uk.

...
27.04 | 08:12

Hei Raija, ota yhteyttä s-postilla (jpkrvi(at)yahoo.co.uk) niin katsotaan, miten ja milloin voin toimittaa pistokkaan. T. Jukka

...
Tykkäät tästä sivusta