Joulunajan tuoksuja

Vaikka Kielometsässä ei perusteta uskonnollisista rituaaleista, tarjoaa joulunpyhien aika kuitenkin monta mieluisaa perinnettä, joita voi harjoittaa jaksamisen ja aikataulujen mukaan. Leipominen mausteineen ja tuoksuineen on eräs niistä. Uudet naapurimme (sattumoisin myös J ja M nimikirjaimiltaan), joihin tutustuimme viime toukokuussa, ovat tuoneet raikkaan tuulahduksen sosiaaliseen elämäämme sekä myös keittiöömme. J on loistava ja ahkera leipuri, jolta olen saanut jo monia hyviä vinkkejä keittiöön. Uusin kokeilu on Glorian Ruoka&viini -lehden joulunumerosta löytyvä amerikkalainen pull apart bread, jonka ristimme suomalaisittain vetopullaksi. Vaatii hiukan vaivannäköä mutta on pökerryttävän hyvää. Ihania, perinteisiä joulutuoksuja, joihin en kyllästy koskaan, ovat tietenkin glögi ja piparkakut. Useimmat Alkon valmiit glögit ovat mielestäni  liian vahvoja, joten suosin esim. Marlin laimennettavaa glögiä - tarvittaessa sopivasti terästettynä. Yksinkertaisin punaviiniglögi syntyy keittämällä glögimausteita mustaherukkamehussa ja lisäämällä lopuksi puolet punaviiniä.

Joulunpyhiin kuuluu erottamattomasti hyasintin tuoksu. Kaikki eivät siitä pidä ja esimerkiksi isäni yhdistää hyasintin tuoksun hautajaisiin, luultavasti perinteisesti hautavihkoissa käytettyjen torvililjojen vuoksi. Minulle mikään ei liikaa kun tuoksuista on kysymys, joten voisin laittaa vaikka kaikki ikkunalaudat täyteen hyasintteja.

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

09.05 | 19:47

Kerropa vielä, joitko teetä useammin ja oliko sillä mitään vaikutusta. Senhän pitäisi lisätä energisyyttä ja jaksamista ja parantaa hapenottokykyä.

...
23.05 | 20:41

Onko Sinulla vielä Maijaa? 😋Terkuin Pia

...
14.04 | 19:29

Mitä ambrosialle kuuluu nyt, seitsemän vuotta myöhemmin? :)

...
26.06 | 17:07

Kiitos vastauksesta! Ja kiitos että on mahdollista tulla tutustumaan puutarhaanne toisella kertaa!

...
Tykkäät tästä sivusta