Liiterin siivous

Siivosin tänään (katsottuani sitä kaikki nämä vuodet) liiterin rytökasan, joka koostuu lähinnä erittäin naulaisista purkulaudoista. Mm. naulojen takia lautojen sahaamista polttopuuksi on lykätty vuodesta toiseen. Yläkerrasta puretut lastulevyt olemme polttaneet vähin erin roskanuotiossa. Tänään tein liiteriin pystytolpan tueksi ja pinosin purkulaudat yhdelle seinustalle. Rytökasan alla oli kymmenkunta isoa, oksaista koivupölkkyä, jotka täytyisi jollain keinolla pilkkoa.  Hyvän kiilan kanssa nyhertämällä saa yleensä lopulta halki rutikuivankin koivupölkyn. Liiterimme on erittäin hatara rakennus ja maapohja on peitetty trukkilavoilla, joten ilma pääsee taatusti kiertämään. Siivousuralan pontimena oli varsinaisesti se, että tarvitsimme tilaa panna sisään kuivumaan heittokasaan tänä syksynä omalta tontilta pilkottua koivua. Rytökasasta löytyi myös säkillinen vanhoja aikakauslehtiä, joita olemme aikaisemmin kaivaneet navetanvintiltä. Lehdet ovat pääosin 1970-luvun alkupuolelta ja hauskimmat ja ehjimmät niistä pääsivät puucee-kirjaston jatkeeksi.

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

tänään | 10:09

Totta, se leviää villisti. Pitäisi keksiä jotain kivaa käyttöä kukalle ennenkuin siemenet kypsyy.

...
tänään | 10:02

Hei, Jarmann. Hauskaa että löysit Kielometsän. Hyvänheikinsavikan ainoa huono puoli on, että se leviää vähän liikaakin, jos pääsee siementämään. Yst. Jukka

...
tänään | 09:52

Kiitos että kirjoitit hyvänheikinsavikasta. Se on ihana aikainen monivuotinen helppo kasvi. Nokkosen jälkeen ravinteikkain kasvimme. Lisää ohjeita toivoisin.

...
tänään | 09:47

Olen hukannut taannoin käyttämäni ohjeen hyvänheikinsavikkapaistokseen. Martat.fi:ssä sen jaoin, mutta keskustelupalstaa ei enää ole. Pestoreseptiäsi kokeilen.

...
Tykkäät tästä sivusta