Puutarhamyymälöiden alet

Nyt syyskuun lopulla ja lokakuussa kannattaa kierrellä puutarhamyymälöissä, sillä useimmissa on hyvät syysalennukset. Kannattaa myös seurata valppaasti puutarhamyymälöiden ilmoittelua, sillä alen alkaessa parhaat tuotteet menevät usein nopeasti kuten vaikkapa vaateliikkeissäkin. Meillä on niin paljon istuttamattomia taimia, että emme ole tänä syksynä kovin hamstranneet, mutta jotain kuitenkin. Kaksi viikkoa sitten käydessämme varsinaisesti ostamassa kukkasipuleita löysimme Vantaan Plantagenista kympillä kauniit, isot tuurenpihlajan (Sorbus 'Dodong') ja pilvikirsikan (Prunus pensylvanica) taimet. Tuurenpihlaja on muuten alkuperältään mielenkiitoinen ja melko uusi tulokas Suomessa. Lisätietoa siitä täällä. Tänään käväisimme Hämeenlinnan Rautiassa, josta löytyi niinikään kympillä kerrassaan mahtava tuomipihlajan 'Härkätien herkku' taimi (kuvassa). Kodin Terrasta puolestaan ostimme puoleen hintaan punakukkaista pallohortensiaa "Invincibelle' sekä jalohortensiauutuuden Twist-N-Shout. Viimeinen vain kokeilumielessä. Jalohortensia ei kaikista Endless summer -mainoksista huolimatta ole meidän ilmaston kasvi. Vain aniharvassa paikassa se suostuu kukkimaan säännöllisesti. Toivottavasti tämä uutuuslajike osoittautuisi vähemmän krantuksi. Näitä ulkokasveiksi myytäviä hortensioita kannattaa kasvattaa ruukussa, jos on viileä talvetuspaikka. Silloin niistä saa jokakesäisen pihan kaunistuksen.

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.

Olli | Vastaa 25.10.2013 23.26

Ei mahtunut ed. kommenttiin; noiden hortensioiden viljelijä kertoi että 2014 julkaistavan Bloomstruckin ongelma on se, että se kukkii liikaa, mikä lupaa hyvää..

Olli | Vastaa 25.10.2013 23.21

Moi! Ne Härkätien herkut mitkä olen nähnyt eivät olleet marjatuomipihlajaa vaan rusotuomipihlajaa, hyvän makuisen marjat tosin. Niissä on ihan erilaiset lehdet.

Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

09.05 | 19:47

Kerropa vielä, joitko teetä useammin ja oliko sillä mitään vaikutusta. Senhän pitäisi lisätä energisyyttä ja jaksamista ja parantaa hapenottokykyä.

...
23.05 | 20:41

Onko Sinulla vielä Maijaa? 😋Terkuin Pia

...
14.04 | 19:29

Mitä ambrosialle kuuluu nyt, seitsemän vuotta myöhemmin? :)

...
26.06 | 17:07

Kiitos vastauksesta! Ja kiitos että on mahdollista tulla tutustumaan puutarhaanne toisella kertaa!

...
Tykkäät tästä sivusta