Tuliaisia Lundista

On tietenkin tuhmaa ja kiellettyä kerätä mitään mukaansa kasvitieteellisistä puutarhoista, mutta olen varma, että Lundin yliopiston kasvitieteellisen puutarhan johtaja olisi ilahtunut, jos saisi tietää, että olen kiinnostunut kasvattamaan taimia näistä pääasiassa maasta keräämistäni ruusunkiulukoista ja siemenistä, ja siten levittämään heidän mielenkiintoisen kokoelmansa jälkeläisiä Suomeen. (Tulipas pitkä lause.) Tummanpunaiset kiulukat ovat nimikylttien mukaan lajeja Rosa hugonis ja Rosa sericea pteracantha. Keskellä ylhäällä on Austinin Perdita-lajikkeen kiulukoita. Muiden kiulukoiden identiteetti ei selvinnyt. Isot siemenet pussissa ovat jotakin hevoskastanjaristeymää sekä eksoottista keisarinpuuta, Paulownia tomentosa. Karvapallero puolestaan on turkinpähkinän, Cornus colurna, hedelmä. Jännittävää nähdä, mitä näistä kasvaa.

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.

Jaru | Vastaa 18.08.2013 01.49

Ansiokkaasti toimittu! Tänään muuten keksin sopivan paikan sille sinulta saamalleni suloiselle omenaruusun siementaimellekin.

Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

09.05 | 19:47

Kerropa vielä, joitko teetä useammin ja oliko sillä mitään vaikutusta. Senhän pitäisi lisätä energisyyttä ja jaksamista ja parantaa hapenottokykyä.

...
23.05 | 20:41

Onko Sinulla vielä Maijaa? 😋Terkuin Pia

...
14.04 | 19:29

Mitä ambrosialle kuuluu nyt, seitsemän vuotta myöhemmin? :)

...
26.06 | 17:07

Kiitos vastauksesta! Ja kiitos että on mahdollista tulla tutustumaan puutarhaanne toisella kertaa!

...
Tykkäät tästä sivusta