Vadelmakimara

Yksi monista höpsöistä päähänpinttymistäni on keräillä puutarhaan erivärisiä vadelmia. Kuvassa on tänään poimittuja Maurin makeita (punainen), virolaista nimetöntä keltavadelmaa, mustavadelmaa (Rubus occidentalis) lajiketta Jewel Black, sekä violetit marjat Skotlannissa jalostettua mustavadelman ja tavallisen vadelman risteymää Glen Coeta. Näiden lisäksi puutarhastamme löytyy karhunvadelmaa, joka ei ole vielä kypsää, sekä oranssimarjaista vadelmalajike Valentinaa. Valentina on aika uusi lajike, joka on jalostettu Saksassa. Se on maailman ensimmäinen oranssimarjainen vadelmalajike. On muuten olemassa sinimarjainenkin vadelma, Rubus caesius. Se kasvaa luonnonvaraisena Ahvenanmaalla ja lounaisrannikolla. Sitä kasvatetaan jonkin verran maanpeittokasvina julkisissa istutuksissa.

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

22.08 | 19:53

Kiva lukea tarinan Tommy ruusun syntymästä . Ostin nyt tämän ruusun Oulun taimistolta ja toivottavasti se viihtyy täällä Pohjanmaallakin .

...
21.06 | 20:08

Hei Raija, laitatko s-postia niin katsotaan pistokkaiden lähettämistä.

...
21.06 | 20:07

Hei Hilkka, olen hukannut s-postisi. Laittaisitko viestiä jpkrvi(at)yahoo.co.uk.

...
27.04 | 08:12

Hei Raija, ota yhteyttä s-postilla (jpkrvi(at)yahoo.co.uk) niin katsotaan, miten ja milloin voin toimittaa pistokkaan. T. Jukka

...
Tykkäät tästä sivusta