Talviomena Eppulainen

Ajoimme eilen Helsingistä tullessa Tuusulan Pirilän Kukkatalon kautta. Olin kiinnostunut muutamista pensaista ja ruusuista. Jäljellä oleva valikoima oli pettymys; se oli paljon huonompi kuin Riihimäen Pirilässä, jossa käymme usein. Näytti siltä kuin liikkeessä olisi jo ollut syystyhjennys meneillään (ilman isoja alennuksia). No kumminkin siellä oli erittäin tukevia ja hyviä omenapuun taimia -30%. Vieläpä mielenkiintoisia vanhoja (maatiais)lajikkeita. Katsoin lähinnä talviomenia, sillä meillä ei ole vielä ollenkaan satoa tuottavaa talviomenapuuta. Näitä oli myynnissä mm. Lepaan liereä, Turso ja Eppulainen. Pikaisen verkkohaun perusteella päädyin Eppulaiseen, koska sitä kehuttiin herkulliseksi syöntiomenaksi. Hirvensalmen taimisto kirjoittaa Eppulaisesta näin: 

"Suomalainen maatiaislajike. Syntynyt Kerppolan kartanossa Kangasalla v.1925 Grenman lajikkeen siemenestä. Hedelmä keskikokoinen tai kookas, kauniin punainen. Malto puolikovaa, rapeaa, mehukasta ja kevytsyöntistä. Maku ryytimäisen arominen, sopivan makea ja lievähappoinen. Lajike on vastustuskykyinen rupea vastaan ja muutoinkin terve. Parhaita talviomeniamme loka-joulukuun käyttöön. Luomuviljelyyn sopiva."

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

09.05 | 19:47

Kerropa vielä, joitko teetä useammin ja oliko sillä mitään vaikutusta. Senhän pitäisi lisätä energisyyttä ja jaksamista ja parantaa hapenottokykyä.

...
23.05 | 20:41

Onko Sinulla vielä Maijaa? 😋Terkuin Pia

...
14.04 | 19:29

Mitä ambrosialle kuuluu nyt, seitsemän vuotta myöhemmin? :)

...
26.06 | 17:07

Kiitos vastauksesta! Ja kiitos että on mahdollista tulla tutustumaan puutarhaanne toisella kertaa!

...
Tykkäät tästä sivusta