Talviomena Eppulainen

Ajoimme eilen Helsingistä tullessa Tuusulan Pirilän Kukkatalon kautta. Olin kiinnostunut muutamista pensaista ja ruusuista. Jäljellä oleva valikoima oli pettymys; se oli paljon huonompi kuin Riihimäen Pirilässä, jossa käymme usein. Näytti siltä kuin liikkeessä olisi jo ollut syystyhjennys meneillään (ilman isoja alennuksia). No kumminkin siellä oli erittäin tukevia ja hyviä omenapuun taimia -30%. Vieläpä mielenkiintoisia vanhoja (maatiais)lajikkeita. Katsoin lähinnä talviomenia, sillä meillä ei ole vielä ollenkaan satoa tuottavaa talviomenapuuta. Näitä oli myynnissä mm. Lepaan liereä, Turso ja Eppulainen. Pikaisen verkkohaun perusteella päädyin Eppulaiseen, koska sitä kehuttiin herkulliseksi syöntiomenaksi. Hirvensalmen taimisto kirjoittaa Eppulaisesta näin: 

"Suomalainen maatiaislajike. Syntynyt Kerppolan kartanossa Kangasalla v.1925 Grenman lajikkeen siemenestä. Hedelmä keskikokoinen tai kookas, kauniin punainen. Malto puolikovaa, rapeaa, mehukasta ja kevytsyöntistä. Maku ryytimäisen arominen, sopivan makea ja lievähappoinen. Lajike on vastustuskykyinen rupea vastaan ja muutoinkin terve. Parhaita talviomeniamme loka-joulukuun käyttöön. Luomuviljelyyn sopiva."

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

22.08 | 19:53

Kiva lukea tarinan Tommy ruusun syntymästä . Ostin nyt tämän ruusun Oulun taimistolta ja toivottavasti se viihtyy täällä Pohjanmaallakin .

...
21.06 | 20:08

Hei Raija, laitatko s-postia niin katsotaan pistokkaiden lähettämistä.

...
21.06 | 20:07

Hei Hilkka, olen hukannut s-postisi. Laittaisitko viestiä jpkrvi(at)yahoo.co.uk.

...
27.04 | 08:12

Hei Raija, ota yhteyttä s-postilla (jpkrvi(at)yahoo.co.uk) niin katsotaan, miten ja milloin voin toimittaa pistokkaan. T. Jukka

...
Tykkäät tästä sivusta