Kreosootti

"Se on kreosoottii, vaarallista hengittää..." laulelee J. Karjalainen uudella hienolla levyllään. Kävellessämme kuumana aurinkoisena päivänä hillajänkälle synnyinkotini lähistöllä pohjoisessa pisti nenään kitkerän miellyttävä tuoksu. Vieressä kulkevan sähkölinjan pylväät oli juuri uusittu ja ne olivat vielä kiiltelevän ruskeita ja haisivat kreosootilta. Se oli jotenkin yllättävä elämänmerkki siellä hiljaisen pikkukylän takamailla, missä harvoista taloista useimmat ovat tyhjillään. Isäni ja minunkin synnyintila, joka sijaitsee hyvin syrjäisessä paikassa, on ollut tyhjillään jo yli kymmenen vuotta. Mutta kuitenkin siellä jänkien yli kulkee vielä sähkö jonnekin.

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

tänään | 10:09

Totta, se leviää villisti. Pitäisi keksiä jotain kivaa käyttöä kukalle ennenkuin siemenet kypsyy.

...
tänään | 10:02

Hei, Jarmann. Hauskaa että löysit Kielometsän. Hyvänheikinsavikan ainoa huono puoli on, että se leviää vähän liikaakin, jos pääsee siementämään. Yst. Jukka

...
tänään | 09:52

Kiitos että kirjoitit hyvänheikinsavikasta. Se on ihana aikainen monivuotinen helppo kasvi. Nokkosen jälkeen ravinteikkain kasvimme. Lisää ohjeita toivoisin.

...
tänään | 09:47

Olen hukannut taannoin käyttämäni ohjeen hyvänheikinsavikkapaistokseen. Martat.fi:ssä sen jaoin, mutta keskustelupalstaa ei enää ole. Pestoreseptiäsi kokeilen.

...
Tykkäät tästä sivusta