Kaikkien aikojen hillavuosi 2013

Vietimme mukavan lomaviikon Länsi-Lapissa kotiseudullani. Lomaviikon ajoitus osui täydellisesti poikkeuksellisen aikaisin alkaneeseen hillasesonkiin. Kuulemma kaikkialla Lapissa ei ole ennätyssatoa, mutta noilla seuduin monet kovat marjastajat sanoivat, etteivät ole koskaan elämänsä aikana nähneet sellaisia hillamääriä kuin tänä kesänä. Enkä itsekään muista nähneeni, vaikka minun marjastukseni on ollut aika satunnaista siellä päin. Kävimme kahdestaan poimimassa noin kolme tuntia ja saimme yhteensä melkein 13 kg. Melkoinen saalis tottumattomille poimijoille. Tätini oli poiminut miehensä kanssa yli 70 kg. Näitä kesiä ei ole usein.

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

tänään | 10:09

Totta, se leviää villisti. Pitäisi keksiä jotain kivaa käyttöä kukalle ennenkuin siemenet kypsyy.

...
tänään | 10:02

Hei, Jarmann. Hauskaa että löysit Kielometsän. Hyvänheikinsavikan ainoa huono puoli on, että se leviää vähän liikaakin, jos pääsee siementämään. Yst. Jukka

...
tänään | 09:52

Kiitos että kirjoitit hyvänheikinsavikasta. Se on ihana aikainen monivuotinen helppo kasvi. Nokkosen jälkeen ravinteikkain kasvimme. Lisää ohjeita toivoisin.

...
tänään | 09:47

Olen hukannut taannoin käyttämäni ohjeen hyvänheikinsavikkapaistokseen. Martat.fi:ssä sen jaoin, mutta keskustelupalstaa ei enää ole. Pestoreseptiäsi kokeilen.

...
Tykkäät tästä sivusta