Istuttakaa magnolioita 2

Palaan vielä aiempaan aiheeseen. Magnoliantainta ostettaessa on erittäin tärkeää varmistaa taimen juuriston hyvä kunto. Magnolioiden juuristo on erittäin arka huonoille talvetusoloille taimistoissa, ja valitettavan usein tasokkaissakin puutarhamyymälöissä on ollut myynnissä magnolioita, joiden juuristo on mädäntynyt ruskeaksi mössöksi. Varsinkin keväällä, ennen kasvuunlähtöä ostettaessa juuriston kunnon voi tarkistaa vain nostamalla taimen ruukusta ylös. Jos pelkäät nuhteita myyjältä, pyydä häntä tekemään tarkistus. Terve juuristo on vaalea ja mehevä, katso kuva vieressä. Jos juuristo on ruskettunut tai jos multapaakun pinnalla ei näy lainkaan juuria, katso seuraava taimi. Huonojuurinen magnolia saattaa tehdä lehtiä ensimmäisenä kesänä, mutta todennäköisesti ensimmäinen talvi koituu sen kohtaloksi. Tällöin ostaja saattaa tehdä sen virheellisen johtopäätöksen, että kasvi ei ollut "talvenkestävä". Aniharvoin juureton magnolia jaksaa kasvattaa uudet kunnon juuret. Puutarhamyymälöiden myyjät eivät yleensä tiedä magnolioista paljoakaan (kuten eivät välttämättä muistakaan kasveista...), joten ostajan pitää itse osata varmistaa taimen laatu. Kuvassa viikonloppuna Hyvinkään Agrimarketista ostamani terhakka ja hyväjuurinen Leonard Messel.

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

22.08 | 19:53

Kiva lukea tarinan Tommy ruusun syntymästä . Ostin nyt tämän ruusun Oulun taimistolta ja toivottavasti se viihtyy täällä Pohjanmaallakin .

...
21.06 | 20:08

Hei Raija, laitatko s-postia niin katsotaan pistokkaiden lähettämistä.

...
21.06 | 20:07

Hei Hilkka, olen hukannut s-postisi. Laittaisitko viestiä jpkrvi(at)yahoo.co.uk.

...
27.04 | 08:12

Hei Raija, ota yhteyttä s-postilla (jpkrvi(at)yahoo.co.uk) niin katsotaan, miten ja milloin voin toimittaa pistokkaan. T. Jukka

...
Tykkäät tästä sivusta