Istuttakaa magnolioita!

Aika moni, puutarhanomistajakin, on yllättynyt kuullessaan, että Suomessa voi kasvattaa magnolioita. Keski-Suomessa asti menestyvät ainakin japaninmagnolia (Magnolia kobus) ja pensasmagnolia (Magnolia sieboldii), joista tosin olisi parasta löytää kotimainen taimi, joka on kestävää kantaa. Viime vuosina on tullut myyntiin Mustilan arbotetumissa kauan menestyneestä japaninmagnoliasta mikrolisättyjä taimia. Jos tällainen tulee puutarhamyymälässä vastaan, kannattaa ostaa hetimiten. Pensasmagnolian voi ostaa ulkolaisenakin taimena, mutta kotimaisia on ollut myynnissä ainakin Turun Kauppilassa. Muista puutarhamyymälöissä melko yleisesti myytävistä magnolioista kestävimpiä ovat japaninmagnoliaristeymät Merril ja Leonard Messel. Ne ovat hyviä ostoksia Etelä-Suomessa. Sen sijaan usein myyty tähtimagnolia (Magnolia stellata) on aika talvenarka. Se samoin kuin valitettavan usein myynnissä näkyvä Susan-lajike on parasta jättää kauppaan.

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

22.08 | 19:53

Kiva lukea tarinan Tommy ruusun syntymästä . Ostin nyt tämän ruusun Oulun taimistolta ja toivottavasti se viihtyy täällä Pohjanmaallakin .

...
21.06 | 20:08

Hei Raija, laitatko s-postia niin katsotaan pistokkaiden lähettämistä.

...
21.06 | 20:07

Hei Hilkka, olen hukannut s-postisi. Laittaisitko viestiä jpkrvi(at)yahoo.co.uk.

...
27.04 | 08:12

Hei Raija, ota yhteyttä s-postilla (jpkrvi(at)yahoo.co.uk) niin katsotaan, miten ja milloin voin toimittaa pistokkaan. T. Jukka

...
Tykkäät tästä sivusta