Yltäkylläinen parveke

Kuvasin tämän upean parvekkeen jollain pikkukadulla Lissabonin keskustassa. Parvekkeella kasvaa pelargonioita ja jättimäinen lehtikaktus. Mutta tunnistatteko noita puita/pensaita? Hotellini lähellä sattui olemaan kauppahalli, jossa silmään pisti laatikollinen keltaisia, tomaatin kokoisia hedelmiä. Ne olivat lokvat-teja, Eriobotrya japonica, jollaisia en ollut nähnyt aikaisemmin, mutta tunnistin ne kasvikirjoista lukemani perusteella. Ostin muutaman hedelmän. Lokvattipuu on subtropiikissa yleinen koristekasvinakin, ja tuolla parvekkeella näkyy kasvavan kaksi yksilöä. Lokvatti on siitä erikoinen hedelmäpuu, että se kukkii syksyllä ja hedelmät kypsyvät keväällä. Ehkäpä siksi niitä oli nyt tarjolla kauppahallissa.

http://en.m.wikipedia.org/wiki/Loquat

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

26.06 | 17:07

Kiitos vastauksesta! Ja kiitos että on mahdollista tulla tutustumaan puutarhaanne toisella kertaa!

...
25.06 | 13:43

Hei Päivi, Valitettavasti emme ole mukana tänä vuonna, koska olemme matkoilla. Sopimuksen mukaan voi tulla käymään muulloin. Meilaa jpkrvi(at)yahoo.co.uk

...
25.06 | 13:01

Upeita kuvia ja ihastuttavia runoja! Runo kuolemasta sykähdytti ja määritelmä puutarhasta "as an autobiography " liikutti. Kiitos.

...
25.06 | 12:26

Hei, onko puutarhanne mukana avoimet puutarhat-tapahtumassa tänä vuonna?

...
Tykkäät tästä sivusta