Jättililja - Cardiocrinum giganteum

Puutarhakausi lähti kuluneena viikonloppuna tosissaan käyntiin. Myöhäisestä keväästä huolimatta kuitenkin ilahduttavan aikaisin. Istutun paljasjuurisia ruusuja ja siirtelin entisiä. Kylvin kasvimaahan porkkanaa, tilliä ja persiljaa. Siivoilimme yhdessä istutuksia ja pihaa.

Talvi kohteli kaltoin monia ruusuja ja arimpia hedelmäpuita. Samoin opuntiakaktukset ovat henkitoreissaan märän syksyn ja poukkoilevien talvisäiden jäljiltä. Mutta iloisiakin yllätyksiä ilmeni, mm. että viime kesänä Edinburghista tuomamme jättililja on elossa. Se talvehti paksun styroxlaatikon alla. Vuonna 2004 toimme Cornwallin-matkalta jättililjan taimen ja saimme sen talvehtimaan. Seuraavana kesänä se kukki kolmimetrisellä kukkavarrella. Sittemmin on useampi yritys epäonnistunut, yleensä liian märän kasvupaikan vuoksi. Sipuli ei siedä talvimärkyyttä eikä kylmää ja märkää maata istutuksen jälkeen juurtumisvaiheessa. Myös lehtiruusukkeen kasvupiste on arka märkyydelle. Jotta onpas ronkeli! Ystävämme ovat saaneet jättililjan matalasvuisemman muodon, var. yunnanense, menestymään läpäisevällä ja lämpimällä tontillaan Herttoniemessä ilman mitään talvisuojauksia.

http://www.ts.fi/viihde/145156/Jattililja+komeilee+Turun+Ruissalossa

 

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

09.05 | 19:47

Kerropa vielä, joitko teetä useammin ja oliko sillä mitään vaikutusta. Senhän pitäisi lisätä energisyyttä ja jaksamista ja parantaa hapenottokykyä.

...
23.05 | 20:41

Onko Sinulla vielä Maijaa? 😋Terkuin Pia

...
14.04 | 19:29

Mitä ambrosialle kuuluu nyt, seitsemän vuotta myöhemmin? :)

...
26.06 | 17:07

Kiitos vastauksesta! Ja kiitos että on mahdollista tulla tutustumaan puutarhaanne toisella kertaa!

...
Tykkäät tästä sivusta