Alppien aito alppiruusu

Työmatkalla Itävallan Schröckenissä näin alkuperäisen ja oikean alppiruusun (saks. Alpenrose, suom. ruostealppiruusu), Rhododendron ferrugineum, luontaisella kasvupaikallaan. 1670 metrin korkeudessa oli vielä huhtikuun puolivälissä paksu lumipeite, mutta muutamin paikoin töyräiden eteläreunoja oli paljaana. Yhdessä sellaisessa paikassa, metsäkuusen alla, kasvoi alppiruusua.

Tämä reissu oli vasta toinen käyntini Alpeilla. Syyskuussa 1992 osallistuin kansainväliseen työleiriin Sveitsin Ilanzissa. Siellä raivatessamme lehmien kesälaitumia vuorilla törmäsin myös alppiruusuun. Kaivoin pienen taimen mukaani ja toin sen Suomeen. Taimi kasvoi ainakin pari vuotta Ylitorniolla vanhempieni pihalla, kivikkoryhmässä. Eipä ollut tainnut kukaan muu Suomessa kokeilla kasvattaa ruostealppiruusua niin pohjoisessa siihen aikaan.

Lisää ruostealppiruususta.

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

22.08 | 19:53

Kiva lukea tarinan Tommy ruusun syntymästä . Ostin nyt tämän ruusun Oulun taimistolta ja toivottavasti se viihtyy täällä Pohjanmaallakin .

...
21.06 | 20:08

Hei Raija, laitatko s-postia niin katsotaan pistokkaiden lähettämistä.

...
21.06 | 20:07

Hei Hilkka, olen hukannut s-postisi. Laittaisitko viestiä jpkrvi(at)yahoo.co.uk.

...
27.04 | 08:12

Hei Raija, ota yhteyttä s-postilla (jpkrvi(at)yahoo.co.uk) niin katsotaan, miten ja milloin voin toimittaa pistokkaan. T. Jukka

...
Tykkäät tästä sivusta